15% THUISBLIJF KORTING automatisch toegepast op alle nieuwe bestellingen

Minecraft 1.16 - De Nether update!


Let’s fire it up!

De bèta versie van deze “Nether update” is nu al een tijdje beschikbaar, maar de release van Minecraft 1.16 staat nu echt om de hoek. Daarom is het tijd om jullie even op de hoogte te brengen van de nieuwe functies van Minecraft 1.16. In deze blog zullen we de volgende onderwerpen bespreken: Nieuwe blocks, Nieuwe mobs, nieuwe nether biomes en last but not least; Netherite! Veel te bespreken dus. Laten we meteen beginnen!

Blokken

Er zijn veel nieuwe blocks toegevoegd bij deze update, ik zal de blocks kort noemen en een omschrijving geven van de functionaliteiten.

 • Crimson stems & Warped stems
  Twee nieuwe types hout die niet kunnen branden!
 • Basalt blocks
  Worden gevonden in pilaar vorm maar kunnen in elke richting worden geplaatst
 • Crimson nylium & warped nylium
  Twee nieuwe soorten grondblokken.
 • Nether sprouts, crimson roots & warped roots
  Nieuwe soorten vegetatie
 • Crimson fungi & warped fungi
  2 nieuwe soorten paddenstoelen
 • Warped wart
  Een nieuw soort blok
 • Weeping vines
  Net als normale vines kun je ook deze vines gebruiken om omhoog te klimmen.
 • Shroomlights
  Een nieuwe natuurlijke lichtbron
 • Soul soil
  Als je vuur aansteekt op soul soil kleurt het vuur blauw. Soul soil kan ook worden gebruikt om fakkels mee te maken, en van deze fakkels kunnen lantaarns worden gemaakt. Soul soil kan ook worden gebruikt om een wither te maken.
 • Nylium
  Als je bone meal gebruikt op netherrack kan nylium zich verspreiden op de netherrack.

Nieuwe mobs

Naast de nieuwe blokken die nu te ontdekken zijn in de Nether, is er ook nieuw leven. De Piglins en Hoglins doen hun intrede in de Nether wereld maar wat zijn het precies en wat is hun gedrag?

Piglins

Piglins zien eruit als varkens, en soms rijden ze ook op varkens. Pas op als je deze nieuwe mobs tegenkomt want als je in hun vizier komt vallen ze meteen aan. Piglins kom je voornamelijk tegen in Crimson forests, maar ook in de “gewone” Nether komen ze voor. Piglins hebben echter één zwakke plek; goud. Als je een goud harnas draag heb je kans dat de Piglins je met rust laten. Als je rechts klikt op een piglin met een gouden ingot kun je met ze handelen. Wees voorzichtig met het weghalen van goud of het openen van kisten in hun nabijheid, als echte goud fanaten zijn ze maar wat dol op hun kostbare bezit en dat zullen ze verdedigen!

 

Hoglins

Hoglins zijn grote varkens, die niet zo lief zijn als de schattige varkens die je gewend bent van de “normale” wereld. Ze vallen je aan zodra ze je zien en geven je daarbij een flinke terugslag, met al die lava kan dat maar zo vaak goed gaan… De Hoglins droppen zoals je misschien al verwacht varkensvlees en je kunt ze ook fokken met Crimson fungi maar wel met gevaar voor eigen leven! Op Warped fungi zijn de Hoglins niet zo dol, misschien kun je dat naar jouw voordeel gebruiken?

 

Nieuwe biomes

Hierboven hebben we de biomes al genoemd, maar met deze update komt er geen één maar komen er vier nieuwe biomes bij in de Nether!

Warped Forest

Het Warped forest is een van de veiligste plekken in de Nether, de vloer van deze biome is bedekt met Nylium en je vind er allerlei nieuwe vormen van vegetatie. Pas wel op voor de Endermans.

 

Crimson Forest

Het Crimson forest is net als het Warped forest bedekt met Nylium en bevat ook nieuwe vormen van vegetatie. Het is echter in het Crimson forest niet zo veilig als in het Warped forest met alle Hoglins en Piglins die hier ronddwalen.

 

Soulsand Valley

De naam zegt het al een beetje, in Soulsand valley vind je voornamelijk soul sand maar ook soul soil. Ook de basalt pilaren zijn terug te vinden in deze biome. Pas je wel op voor de skeletten?

 

Basalt Deltas

De Basalt deltas bestaan grotendeels uit Basalt. Ook kan je er veel bergen van Blackstone vinden. Dit maakt het een duistere plaats. Gelukkig zit het gebied vol met meren van lava zodat het iets minder duister wordt. In de Basalt deltas hangt een duistere mist die het biome een extra spannede sfeer geeft.

 

Netherite

Een nieuwe grondstof die je kunt vinden in de Nether en die gebruikt kan worden om jouw Diamond gear te upgraden.

Een aantal voordelen van Netherite:

 • Netherite drijft op lava;
 • Netherite heeft een hogere enchantment waarde dan diamond;
 • Netherite tools zijn sneller, duurzamer en sterker dan diamond;
 • Netherite harnassen zijn duurzamer en beter. Daarnaast geven ze je bescherming tegen knockback.

Hoe je deze nieuwe grondstof gebruikt? Allereerst moet je in de Nether deze grondstof minen, daarna combineer je 4 Netherite scrap met 4 gouden ingots en vervolgens comibeer je de Netherite ingot met een onderdeel van je Diamond harnas en voilà!

Met deze beknopte informatie zijn jullie weer helemaal up-to-date voor de nieuwe update! Veel plezier in de “onderwereld”!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

110 weergaven