SSD MC servers

Betaaltermijnen

Kies zelf voor welke termijn je betaald.
1 maand, 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden.

Bij alle pakketen

  • Direct online
  • Unlimited slots
  • Custom .jars
  • SSD schijven
  • Inclusief database
  • Unlimited plugins

Meer informatie

Hoeveel RAM (Random Access Memory) heb ik nodig?

Activiteiten
Een MC server gebruikt RAM om alle gegevens te verwerken. Alle activiteiten worden dus op de server verwerkt. Deze activiteiten zijn bijvoorbeeld het genereren van de wereld of het inloggen van een gebruiker. Als het aantal spelers dat online is verhoogt komen er ook meer activiteiten om dit te kunnen verwerken is dus meer RAM nodig.

Plugins
Plugins zijn uitbreidingen op de standaard MC activiteiten. Dit betekent dat iedere plugin ook extra RAM ruimte nodig heeft. Standaard is de RAM bij een product van ons geschikt om het aantal spelers te verwerken dat als max slots staat ingesteld.

Waarom een SSD schijf?

Snelheid
Een SSD is ongeveer 4 keer zo snel als een HDD schijf. Dit zorgt ervoor dat je server bestanden veel sneller kan openen of bewerken. Dit levert zo zijn voordelen bij het opstarten van de server, hier worden alle bestanden sneller uitgelezen. Ook tijdens het laden van werelden kan dit zijn voordelen opleveren.
Wij leveren onze servers standaard met SSD om te zorgen dat alles soepel draait.

Schokbestendig
Omdat een SSD geen mechanische onderdelen bevat is de kans op schade aan een SSD schijf een stuk kleiner dan bij een HDD schijf.
Uiteraard maken wij iedere dag backups om je bestanden zo veilig mogelijk te houden.

Wat is een database?

Een database is een digitaal archief. Met behulp van een database kunnen gegevens gestructureerd worden opgeslagen, zodat de informatie snel kan worden geraadpleegd.
Er zijn plugins waar een database voor vereist is, echter zijn er veel hosting bedrijven waar een database niet bij een server inbegrepen is.
Voor het uitlezen van databases is een aparte taal, deze heet SQL (Structured Query Language), mocht je dus zef een plugin willen maken dan kan het handig zijn om veel te weten over SQL.