Profiteer tijdens de koude dagen van 40% KORTING! - automatisch toegepast!

De voordelen van Minecraft hosting

Terug naar het overzicht

Ben jij klaar met internet problemen, lag, ingewikkelde scripts en andere ongemakken die lokaal een Minecraft server hosten opleveren? Dan ben je wellicht benieuwd naar de voordelen van Minecraft hosting. In deze blog zullen wij deze voordelen voor jou op een rijtje zetten.

Hardware

Allereerst is de hardware waar een Minecraft server op draait bij een hosting bedrijf geoptimaliseerd voor het draaien van Minecraft servers. In tegenstelling tot lokaal hosten, waar een server de hardware van iemands computer gebruikt. Een nadeel hiervan is dat dit vaak in conflict kan komen met andere lopende applicaties op de computer van die persoon. Bij een hosting bedrijf is dit niet het geval. Op een server van een hosting bedrijf heb je namelijk 24/7 jouw eigen hardware gereserveerd die is geoptimaliseerd voor de beste performance.

24/7 online

Jouw server is 24/7 beschikbaar voor al jouw spelers, je hebt dus niet meer last van het uitvallen van een server als de host besluit zijn computer uit te zetten. Dit is tevens een van de grootste voordelen, niemand wilt namelijk zijn computer 24/7 aanhouden en dat zou ook niet goed zijn voor de computer. Daarnaast kan het heel erg vervelend zijn voor spelers als een server op een bepaalde tijd uit gaan en zei nog willen spelen.

Support

Er gaat iets mis met jouw server, en wat nu? Wellicht heeft een van je spelers verstand hiervan of kom je er na het nodige Google werk achter hoe je dit kunt oplossen, of misschien kom je er helemaal niet achter. Minecraft hosting wordt vrijwel altijd geleverd met support. Bij Koopjeserver worden wij hier zelfs om geprezen omdat wij snel de problemen van onze klanten kunnen oplossen. Loop jij dus ergens tegen aan dan kun je gewoon simpelweg een ticket inschieten naar jouw hosting bedrijf die jou van daaruit dan weer verder kunnen helpen. Let wel op, niet ieder host heeft een support afdeling en lang niet alle support afdelingen reageren binnen 24 uur.

Gemak

Als kers op de taart heb je bij een hostingbedrijf een makkelijk te gebruiken interface, vaak is dit op basis van Multicraft. Met de paneel kun je jouw server extreem gemakkelijk beheren. Met een paar kliks is jouw server up and running en even gemakkelijk heb je jouw server veranderd van een vanilla Minecraft server naar een Spigot of Bukkit server. Daarnaast kun je gemakkelijk plugins toevoegen aan jouw Spigot of Bukkit server en kun je gehele modpacks met een paar kliks instellen. En als je daarbij ergens tegen aanloopt kun je altijd de support inschakelen.

Samengevat

De genoemde voordelen zijn in hoofdlijnen de meest grote voordelen van Minecraft hosting, hier komen natuurlijk nog meer dingen bij kijken zoals: Een stabiele verbinding, bescherming tegen DDOS, SSD-schijven (hardware), het bouwen van een server netwerk, enz. Vraag jij je nog af of Minecraft hosting wel voor jouw is? Dan kun je altijd contact opnemen met ons support team om de mogelijkheden voor jouw te bespreken en een passend pakket te vinden.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Onze support kan je gegarandeerd verder helpen!

Neem contact op
Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

1242 weergaven