Geniet van de lente dagen met 40% KORTING! - automatisch toegepast!

De beste Minecraft resource packs van 2021!

Terug naar het overzicht

Er zijn veel verschillende manieren om Minecraft te pimpen, van modpacks tot custom maps en shaders. Maar verreweg een van de gemakkelijkste manieren is met een Minecraft resource pack (vroeger ook wel texturepack genoemd).

Er bestaand duizenden Minecraft resource packs met allemaal hun eigen stijl en toepassingen, van Middeleeuwse resource packs tot modern en zelf futuristisch resource packs. In deze blog, gaan we kijken naar de meest populaire resource packs die Minecraft heeft, zodat jij gemakkelijk een keuze kan maken en niet door duizenden resource packs hoeft te scrollen.

Wat is een resource pack?

Maar eerst even terug naar de basics, want was is een resource pack nu eigenlijk? Wellicht dat je deze blog toevallig tegenkomt en helemaal niet op zoek bent naar een resource pack en je afvraagt "wat is een resource pack?". Speciaal voor die mensen lees vooral verder. Ben jij benieuwd naar onze selectie en weet jij al lang wat een resource pack is, scroll dan meteen verder en bekijk onze selectie van resource packs.

Resource packs, zoals gezegd vroeger ook wel bekend onder de naam texture packs zijn een extra toevoeging aan Minecraft. Met een resource packs kun je de vormgeving van Minecraft aanpassen. Van het uiterlijk van blokken, tot mob's, de nether en meer. Door het installeren van een resource packs komt alles er dus anders uit te zien. Dit is natuurlijk enorm gaaf, maar ook handig als je bijvoorbeeld een minigame wilt ontwikkelen voor een server. De kans is zelfs groot dat je al eerder in aanraking bent gekomen met een resource pack toen je op een server speelde.

In het overzicht hieronder zul je een aantal resource packs zien en een voorbeeld van hoe ze er in-game uitzien, hiermee krijg je ook meteen een goede indruk van wat een resource pack is. Veel leesplezier!

oCD Pack Vanilla

Speciaal voor de mensen die het graag simpel en geordend houden. Dit texturepack is gevuld met perfect gepolijste randen en hoeken, glinsterende ores en eenvoud. Door de eenvoud geeft dit resource pack zelfs een boost aan jouw FPS!

Download oCd Pack Vanilla: https://www.curseforge.com/minecraft/texture-packs/ocd-pack-vanilla

Jicklus

Jicklus gebruikt het klassieke uiterlijk van Minecraft en geeft hier een rustieke twist aan, doordat het veelal lijkt op het klassieke uiterlijk van Minecraft ben je snel gewend aan dit resource pack en met het rustieke uiterlijk is dit resource pack perfect voor het verkennen van middeleeuwse werelden!

Download Jicklus: https://www.curseforge.com/minecraft/texture-packs/jicklus

PureBDcraft

PureBDcraft is al 10 jaar lang een van de populairste Minecraft resource packs. PureBDcraft zorgt voor een stripachtige look en feel, daarnaast bied het 6 verschillende resolutie opties, dus je kunt zelf kiezen wat het beste is voor jou!

Download PureBDcraft: https://bdcraft.net/downloads/purebdcraft-minecraft/

Faithful

Zoals de naam misschien al weggeeft is dit resource pack bedoeld om de textuur van Minecraft te verbeteren door meer details toe te voegen en kleuren aan te passen. Dit resource pack lijkt misschien erg op de Minecraft default textures, maar geloof me, zodra je hiermee speelt zul je direct het verschil merken!

Download Faithful: https://texture-packs.com/resourcepack/faithful-minecraft/

Dokucraft

Dokucraft is bij uitstek de beste keuze voor het toevoegen van een middeleeuwse ervaring aan jouw Minecraft server. Daarnaast zijn er verschillende variaties op dit resource pack waardoor je zelf kunt kiezen welke uitvoering het beste bij jou past.

Download Dokucraft: https://dokucraft.co.uk/

Dat was het dan! De 5 meest populaire Minecraft resource packs, wat vind jij van deze resource packs? Gebruikte jij al een van deze resource packs? Of kon jij nog geen enkele van deze resource packs? Of vind jij misschien dat we een belangrijk resource pack zijn vergeten? Laat het ons weten!

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Onze support kan je gegarandeerd verder helpen!

Neem contact op
Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

2714 weergaven