30% KORTING automatisch toegepast op alle nieuwe bestellingen!

Spigot, Forge en Fabric - Wat is het verschil?


In deze blog lees je alles over Spigot, Forge, Fabric en hun subversies. Zo kom jij erachter wat voor jou de bestie optie is.

Spigot

Voor een server zonder mods wordt in het algemeen Spigot gebruikt. Spigot geeft de mogelijk om meer als 42.000 plugins in te laden. Denk hierbij aan Essentials, World Edit, Dynmap, Skyblock en meer.

Bukkit

Dit is de simpele variant van Spigot. Met 100e bugfixes en snelheidsverbeteringen van Spigot is dit zeker geen aanrader meer voor je server. Zelf bieden wij ook geen Bukkit meer aan. Deze kan je handmatig uploaden indien je dit wenst te gebruiken.

Paper

Dit is onze standaard server versie. Paper heeft boven op Spigot nog eens meer als 200 verbeteringen en bied een stuk meer instelbare opties aan zodat je de server op maat kan optimaliseren.


Forge

Indien je veel modded Minecraft speelt zal dit bijna altijd op Forge mods en servers gemaakt zijn. Het grote verschil met mods tegenover plugins is dat mods ook bij de client (speler) nodig zijn. Dit omdat het vaak aparte blokken/monsters zijn waarvan de speler anders niet hoe deze eruit moeten zien en wat ze moeten doen.

Sponge

Dit is een mod voor Forge om plugins te gebruiken. Let er wel op dat dit geen Spigot plugins zijn maar plugins die specifiek voor Sponge zijn gemaakt. Er zijn al meer als 400 plugins, dit is natuurijk een stuk minder als bij Spigot maar het geeft een stuk meer mogelijkheden aan je modded server.


Fabric

Dit is een andere modloader die nog een stuk minder gebruikt wordt als Forge. Er komen echter steeds meer mods beschikbaar voor Fabric. De manier van het laden van mods bij Fabric werkt echter heel anders als bij Forge. Spigot plugins inladen met Fabric is momenteel ook nog niet mogelijk maar hier wordt volgens de wiki pagina naar gekeken. Kort samengevat zal je Fabric nog niet snel tegen voor de meeste servers.

Heb je nog altijd vragen na het lezen van dit artikel? Onze support helpt je met alles!

Neem contact op
Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

152 weergaven
Koopjeserver.nl scoort een 4,3/5 op basis van 327 reviews bij TrustPilot!