Profiteer tijdens de koude dagen van 40% KORTING! - automatisch toegepast!

De mogelijkheden van een minecraft server

Terug naar het overzicht

Wat kun je nu eigenlijk allemaal met een Minecraft server? Geld verdienen? Spelen met je vrienden? In deze blog ontdek je de verschillende mogelijkheden/toepassingen van een Minecraft server. Benieuwd? Laten we beginnen!

Spelen met vrienden

Een van de meest leuke onderdelen van Minecraft (jullie zullen me maar moeten geloven) is de Multiplayer mogelijkheid van Minecraft. Samen kunnen spelen met jouw vrienden, nieuwe dingen ontdekken, de meeste creative bouwwerken bouwen of samen verschillende custom maps en minigames spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat is precies waarom Minecraft zo populair is!

Een community bouwen

Wellicht vind je het al leuk om samen met een aantal vrienden samen te spelen, maar hoe vet zou het zijn om een eigen community op te bouwen. Een community opbouwen gaat het makkelijkste als je spelers hebt met een gedeelde interesse. Bijvoorbeeld: het bouwen van prachtige kunstwerken, het spelen van minigames of misschien wel een film als Lord of the Rings op basis waarvan je een roleplay community opbouwt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Verzin een thema waarvan jij denkt dat meerdere mensen dit interessant vinden en bouw hierop verder!

Nieuwe mod’s / plugins ontdekken

Minecraft kent eindeloos veel mod’s en toepassingen. Veel van deze zijn zo uitgebreid dat je ze lastig kunt bevatten. Je raad het wellicht al, maar wat is er leuker dan al deze nieuwe toepassingen verkennen op jouw eigen server. Hetzelfde geld voor plugins, deze bieden leuke extra’s om toe te voegen aan jouw server. Aan de hand van deze plugins kun jij een geheel eigen ervaring ontwikkelen.

Jouw eigen gamemode ontwikkelen

Zoals hiervoor al genoemd kun je door het gebruiken van plugins een geheel eigen ervaring ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld een RPG maken, een minigame server, een bouwserver, een survival server. Enz. De kunst is natuurlijk hierbij wel om de juiste plugins te kiezen en te combineren waar mogelijk. Veel grote server netwerken hebben echter developers in dienst die voor hun op maat gemaakte plugins maken. Maar ook voor kleinere servers zijn er developers te huur die voor jou tegen een relatief kleine vergoeding een op maat gemaakte plugin kunnen maken. Kijk maar eens op spigot.

Geld verdienen

Waarschijnlijk het kopje waar de meeste van jullie geïnteresseerd in waren, want wie wilt dat nu niet? Geld verdienen met een Minecraft server.

En vergis je niet het is makkelijker dan je denkt! Je kunt altijd klein beginnen. Je bouwt een leuke community server waar je in eerste instantie met je vrienden op speelt en blijft deze steeds verder uitbreiden. Op een gegeven moment verkoop je bepaalde extra’s aan spelers (let wel op dat dit niet extreem wordt, bijvoorbeeld 10.000 diamonds voor €1,0) waarmee jij dan de kosten van jouw server kan dekken. Het mag namelijk niet pay-2-win zijn. 

Dan ga je kijken wat jij kunt doen om jouw server leuker te maken voor de spelers, dit kan bijvoorbeeld zijn: het toevoegen van nieuwe werelden, nieuwe plugins over extra servers met andere mogelijkheden zoals minigames. En voor deze toepassingen kun je vervolgens ook weer geld vragen wat je weer kunt steken in ontwikkeling en de kosten van de servers totdat je uiteindelijk zelfs winst gaat maken.

Het Koopjeserver team wenst jouw veel succes met het bouwen van jouw server! Nieuwsgierig naar ons aanbod? Bekijk het dan snel!

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Onze support kan je gegarandeerd verder helpen!

Neem contact op
Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

1653 weergaven