Geniet van de lente dagen met 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Factorio servers

Factorio

Factorio is zoals de naam al doet zeggen een echter fabrieksspel. Bereid je voor op eindeloos plezier!

De start

Je stort met je ruimteschip op een planeet neer, gelukkig zijn hier de nodige grondstoffen zoals ijzer, koper, kool en water. Hiermee kan je de eerste fabriek maken. Nadat je eerste machines draaien kan je er naar toe werken om nieuwe machines te onderzoeken. Dit kunnen betere varianten of compleet nieuwe machines zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een stroomnetwerk maken om je machines automatisch te laten werken. Zodra dit staat kan het echte werk beginnen.

De wereld

In Factorio is de wereld net zoals in MC zo groot dat deze vrijwel oneindig is. Hoe verder je van de spawn afkomt hoe meer grondstoffen te vinden zijn. In het begin zal je grondstof voorraden van miljoenen vinden en verder weg van miljarden. Dit klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk maar er zijn ook monsters op de planeet. Je fabrieken vervuilen de planeet en hierop komen de monsters af. Een grote basis zorgt ervoor dat je veel monsternesten moet slopen en ook een goede verdediging moet hebben.

Het doel

Net zoals de Enderdragon in MC heeft Factorio ook een einddoel, dit is het lanceren van een raket om van de planeet af te komen. Hierna kan je ook verder spelen en nog meer raketten lanceren. In combinatie met satelieten kan je vervolgens meer onderzoeken uitvoeren.

Officiële website: factorio.com
Steam pagina: Factorio bekijken op Steam

Trailer