Profiteer tijdens de koude dagen van 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een server?

Minecraft server starten

Jij wilt jouw eigen Minecraft server gaan starten, het concept ligt klaar en iedereen is enthousiast! Maar nu? Je gaat zoeken naar waar jouw server gehost kan worden, maar je hebt geen idee wat nu de beste keuze is of waar je op moet letten. Om je een handje te helpen bespreek ik in deze blog waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw Minecraft server.

Het hostingbedrijf

Allereerst is er het hostingbedrijf waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om te kijken hoe het hostingbedrijf wordt beoordeeld, of de support goed is en hoelang het duurt voordat je jouw server krijgt geleverd.

Beoordeling

Een van de meest belangrijke punten waar je naar moet kijken als je een hosting bedrijf gaat uitzoeken is wat andere mensen te zeggen hebben over het bedrijf. Hier staan immers de ervaringen beschreven die mensen hebben met het bedrijf. Dit helpt jou om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit. Reviews vind je terug op bijvoorbeeld trustpilot: https://nl.trustpilot.com/review/koopjeserver.nl of google reviews. 

Support

Support is ook een van de belangrijke aspecten van een hostingbedrijf, als je namelijk problemen hebt met jouw server dan wil je dat deze zo snel mogelijk worden verholpen. Maar ook met algemene vragen / advies wil je terecht kunnen bij jouw hostingbedrijf. Koopjeserver bied bijvoorbeeld, op rustige momenten, een live chat aan waar je vrijwel direct antwoord krijgt op jouw vragen en een ticket systeem waar je binnen 6 uur een reactie hebt. 

Levertijd  

Zodra je jouw server hebt aangeschaft wil je zo snel mogelijk aan de slag gaan, bij sommige bedrijven duurt het even voordat jouw server wordt geleverd. Vaak staat dit aangegeven op de website van het bedrijf. Bij Koopjeserver leveren wij binnen enkele secondes jouw server. Zo hoef je nooit lang te wachten voordat je kan gaan spelen! Dit doen wij door altijd voldoende voorraad te hebben. 

De technische aspecten

Dan heb je ook nog de technische aspecten die belangrijk zijn voor jouw server. Zo wil je bijvoorbeeld weten hoeveel RAM je nodig hebt om jouw server soepel te laten lopen, welk type schijf jouw server heeft of heb je misschien wel een server nodig die niet binnen het aanbod valt van het hostingbedrijf. 

RAM

Een van de meest voorkomende vragen is hoeveel RAM er nodig is om een server soepel te laten draaien. Helaas is er geen universeel antwoord op deze vraag. De hoeveelheid RAM die een server nodig heeft is afhankelijk van meerdere factoren zoals het aantal spelers, het aantal plugins, het aantal mods en meer. Als vuistregel zou je kunnen aanhouden dat je, wannneer je de nieuwste Minecraft versies (1.14 of hoger) wilt spelen, per 10 spelers ongeveer 2GB RAM nodig hebt. 

Upgraden

Nu heb je een server gekocht, met 2GB RAM en gemiddeld heb je ongeveer 10 spelers online. Toch loopt jouw server niet zo soepel als je het gewild. Je neemt contact op met het hostingbedrijf en wat blijkt? Jouw plugins zijn te zwaar voor de server in combinatie met het aantal spelers. Bij Koopjeserver hebben we hier een oplossing voor, je kunt namelijk heel eenvoudig jouw server upgraden zonder dat je al jouw bestanden over hoeft te zetten naar een nieuwe server, waarbij je dan ook weer het nieuwe IP-adres moet gaan communiceren met al jouw spelers. Nog iets wat dus belangrijk is bij jouw keuze voor een hosting bedrijf; de flexibiliteit om jouw server gemakkelijk af te stemmen op jouw behoefte. 

SSD of HDD?

Deze term heb je vast wel eens zien terugkomen als je op zoek bent naar een Minecraft server. Simpel gezegd is het verschil tussen SSD- en HDD-Schijven dat SSD-schijven tot wel 10 keer sneller zijn dan HDD-schijven. Kijk dus goed of jouw hostingbedrijf SSD- of HDD-schijven gebruikt.

Pakket op maat

Soms staat de server die jij nodig hebt niet tussen het aanbod van het hostingbedrijf. Kijk dan goed of het mogelijk is om een server op maat aan te vragen. Bij Koopjeserver kun je hiervoor gemakkelijk contact met ons opnemen via: https://www.koopjeserver.nl/contact. 

Conclusie

Het belangrijkste is toch nog wel dat je een partij hebt waarbij je jezelf goed voelt. Wanneer je niet met een goed gevoel bij een hosting bedrijf zit gaat het snel tegenvallen. Laat je daarom ook vrijblijvend informeren bij een aantal hosting partijen. 

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

2808 weergaven