Geniet van de lente dagen met 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Een minecraft server maken

Steeds meer mensen starten hun Minecraft server naar het voorbeeld van populaire YouTubers en Minecraft netwerken. Het maken van een server is meestal niet zo moeilijk, het populair krijgen en houden van je server is weer een ander verhaal. In deze tutorial/blog geef ik tips voor een goede server en heb ik het over veelgemaakte fouten.

Kwaliteit boven kwantiteit

Een heel server netwerk klinkt misschien leuk, maar bedenk dat je iedere gamemode moet onderhouden. Verder speel je bijvoorbeeld met 20 man op je gamemode, zou je naar een server netwerk gaan met het zelfde aantal spelers, dan heb je misschien nog maar vier personen op een gamemode, de gamemode ziet er dan al snel verlaten uit en je hebt minder personen om mee te spelen.

Wanneer start ik dan mijn netwerk?

Ten eerste moet je er voor zorgen dat je hoofd server snel en stabiel is, verder is het dan handig om bijvoorbeeld een minimaal spelers aantal te bedenken, bijvoorbeeld 60 man, als je iedere dag ongeveer 60 man online hebt zou je met twee gamemodes nog 30 man per gamemode hebben, dit ziet er natuurlijk al een stuk beter uit als vier man in een gamemode. Start buiten je gamemode een wat kleinere minigame en kijk eens wat je spelers er van vinden. Op het moment dat de gamemodes weer aardig vol beginnen te raken zou je nog een of twee gamemodes kunnen toevoegen.

Hoe krijg ik spelers op mijn server?

Een makkelijke manier om spelers te krijgen is natuurlijk door te adverteren. Dit kan je doen door je server bijvoorbeeld aan te melden bij server lijsten zoals PlanetMinecraft.com. Op deze site kan je je server iedere dag een keer boosten, dit kan je bijvoorbeeld doen op het moment dat je al met wat vrienden op de server zit, nieuwe spelers zien dan dat er al mensen online zijn en starten eerder op je server.

Een andere manier is door reclame te maken via YouTube of een andere YouTuber te vinden die op je server wil spelen, dit kunnen best wat YouTubers zijn die nog wat kleiner zijn, je hebt zelf tenslotte ook geen groot netwerk en als ze goede videos maken krijg je toch wel spelers.

Wat moet je juist niet doen?

Veel mensen die net een server beginnen loggen vaak op andere servers in om daar hun ip in de chat te spammen, de meeste mensen vinden dit alleen irritant waardoor je server een slechte naam krijgt. Dan heb je ook nog mensen die wel even naar je server komen om daar jou spelers te irriteren en dan weer gaan.

Hoe zorg ik dat spelers terug komen op mijn server?

Zorg er met bijvoorbeeld dagelijkse rewards of rewards met veel speeltijd voor dat mensen net wat extra krijgen als ze meer spelen. Je hebt dan als speler wat meer te doen op de server en je krijgt gratis spullen door te spelen. Probeer er ook voor te zorgen dat je server wat kleine updates krijgt, iedere keer de hele spawn totaal veranderen vinden spelers dan wel weer irritant.

Hoe zit het met plugins?

Een unieke server met wat plugins maakt de server natuurlijk een stuk leuker. Plugins kosten echter wel veel kracht voor je server, zeker als ze errors geven.

Als wij bij Koopjeserver zelf servers maken zal je niet vaak zien dat hier meer als 10 plugins in zitten. Pak bijvoorbeeld een hoofdplugin zoals Factions, dan nog Essentials erbij samen met een group manager Plugin zoals PermissionsEX en je hebt al een redelijke server.

Installeer ook niet zomaar plugins maar kijk eerst of ze wel echt iets toevoegen aan je server en ook of ze geen errors geven, een server vol errors is een stuk slomer en je hebt ook totaal geen overzicht meer in je console. Er zijn duizenden plugins, een groot deel van deze plugins bevat echter veel fouten of is gemaakt voor een oudere server versie.

Hoe vind ik welke plugins er errors geven?

Een plugin heeft altijd een soort id, dit is meestal een omgekeerde domeinnaam met de projectnaam erbij. Als we bijvoobeeld bij Koopjeserver.nl een plugin met de naam tutorials zouden maken zou hij waarschijnlijk nl.koopjeserver.tutorials als id hebben. In de errors staat vaak ergens in de eerste regels het id van de plugin.

Nog beter is natuurlijk om naar het installeren van een nieuwe plugin eerst goed te testen of deze geen errors geeft.

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

11251 weergaven