Profiteer tijdens de koude dagen van 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Hoe verander ik mijn MOTD?

Wil jij ook zo'n mooi bericht in de serverlijst waardoor alle spelers naar jouw server komen? Dat kan! En dat gaan wij jou stap voor stap uitleggen. Laten we beginnen!

Standaard staat er in de server lijst het bericht "A Minecraft Server". Maar dat is niet mooi! Wij willen een flitsende, lokkende tekst voor onze Minecraft server.

Stap 1

Om dit bericht, ook wel de Motd (Message of the Day) genoemd aan te passen gaan we in ons Multicraft paneel naar "Bestanden" Vervolgens klikken we dan op "Server Instellingen".

Stap 2

Nu hebben we op de "Server Instellingen" geklikt en zien we deze pagina, hier zie je de belangrijkste bestanden van je server staan. Wij moeten naar het "Server Settings" bestand.

Stap 3

We zitten nu in het "Server Settings" bestand. We zoeken nu naar het gedeelte "Message of the Day".

In ons bericht kunnen we ook allemaal kleurcodes gebruiken, deze kun je op de volgende site vinden onder het kopje "Custom server motd": http://minecraft.tools/color-code.php

Met die kleurencodes kunnen we nu een heel mooi bericht maken. In dit voorbeeld kiezen we voor het bericht "Dit is de beste server!" in een blauwe kleur.

Tip: Vergeet na het aanpassen van de motd niet om op de opslaan knop onderin de pagina te klikken.

Stap 4

We hebben het bericht aangepast en opgeslagen. Het enige wat we nu nog even moeten doen is onze server herstarten. Dit kan heel simpel in ons Multicraft paneel met de "Restart" knop.

Als alles is gelukt dan zou dit in je server lijst moeten staan:

Let op: Soms komen de wijzigingen niet goed door in het spel. Je moet je Minecraft server lijst dan even refreshen door op de Refresh knop te drukken.

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

5008 weergaven