Profiteer tijdens de koude dagen van 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Eigen jar file uploaden

Wil jij de nieuwste Minecraft versies uitproberen? Of je Spigot updaten naar de nieuwste versie of zelfs een eigen gemaakte modpack uploaden?

Dat kan! Hiervoor moet je een eigen jar file uploaden. Wij leggen je in deze tutorial stap voor stap uit hoe jij dit kan doen!

Tip: Om het uploaden makkelijker te maken gebruiken we in deze tutorial het progamma FileZilla. Wil je weten hoe je dit download? Kijk dan hier naar de Tutorial hierover.

Stap 1

In dit voorbeeld willen we de nieuwste spigot uploaden. Om dit te kunnen doen zullen we FTP moeten gebruiken om de bestanden te uploaden. Dus als eerste gaan we in ons Multicraft paneel naar "FTP Login".

Hier zien we dan deze pagina, daar staan alle benodigde gegevens op die wij nodig hebben om in te loggen.

Stap 2

We zijn nu ingelogd op onze server via de FTP en zien dus alle bestanden in onze server. Nu gaan we de custom jar file uploaden. Dit doen we door de jarfile naar de server te slepen. Eventjes wachten tot hij geupload is en dan gaan we verder.

Stap 3

De jar file staat nu in onze server, maar we moeten er ook nog voor zorgen dat de server deze gebruikt om mee op te starten.

Dit doen we door terug naar de homepage te gaan van onze server. Hier zien we onderaan een sectie "JAR bestand (spel versie)" Hier zien we dan een balkje wat we kunnen selecteren. Deze moet op "Default" staan.

In het balkje daaronder vullen we de naam van de jar file in. Bij ons is dit dus spigotnieuw.jar.

Stap 4

We hebben de jar file nu geupload en ingevuld bij de server. Wat we nu nog moeten doen is dat de server onze jar file ook kan lezen. Dit doen we door bij het veld "Zoek JARs in" aan te passen naar "Server base directory".

Als we dit gedaan hebben moeten we de instellingen nog even opslaan en de server herstarten.

Stap 4

Server geherstart? Dan heb je nu een eigen jar file geupload en kun je op de nieuwste versies spelen!

Let op: Het kan zijn dat je de wereld zal moeten verwijderen als je van versies verandert. Maak dus altijd eerst een backup voordat je dit doet!

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

4879 weergaven