Geniet van de lente dagen met 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Permissions instellen met Groupmanager

Permissoins instellen met groupmanager
We krijgen de laatste tijd veel vragen over het instellen van permissions via Groupmanager. Vandaar dat we besloten hebben om daar een basis tutorial over te maken zodat jullie beter begrijpen hoe permissions nou precies werken en hoe je ze kan toevoegen.

Wat zijn permissions nou eigenlijk?
Permissions zijn als het ware de rechten die een gebruiker krijgt binnen de server. Hierdoor kan je dus groepen aanmaken voor gebruikers die bijvoorbeeld meer mogen uitvoeren dan de standaard gebruikers (default). Binnen deze tutorial gaan we simpelweg uitleggen hoe je een permission kan toevoegen aan de default groep.

Installeren van Groupmanager
Het is natuurlijk wel gemakkelijk om Groupmanager in de server te hebben voordat we verder gaan met de tutorial. Je kan de plugin downloaden via deze pagina: https://www.spigotmc.org/resources/groupmanager.38875/

Let er wel op dat je altijd de juiste versie download in combinatie met je server versie.
Nu je de versie op je PC hebt gezet kan je deze uploaden in het Plugins mapje. Dat kan je doen door links in het menu naar bestanden te gaan, daarna klik je op FTP login en log je in met je gegevens. Je kan nu naar het mapje plugins toe navigeren en op uploaden klikken. Je upload dan de zojuist gedownloade file.

Restart wel even je server, dat zorgt ervoor dat je plugin actief wordt.

.

Permissions toevoegen in de config file.
Om de config file te openen kun je binnen de plugins folder klikken op het bestandje group.yml. Binnen dit bestandje kun je eigenlijk alle permissions toevoegen. Je kunt in de meeste gevallen de permissions van een plugin vinden op de plugin pagina van spigot. In ons geval kijken we naar Essentials.

Essentials is eigenlijk de basis van zowat elke server. Wanneer je een group wilt aanmaken binnen je config ziet dat er zo uit: Zoals je kunt zien is een default group die helemaal bovenin wordt weergegeven. Je kunt daar dus permissions gaan toevoegen die iedereen op de server mag gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld wilt dat gebruikers het commando /spawn mogen gebruiken binnen de server kan je de permissions essentials.spawn aanspreken. Deze voeg je dan simpelweg toe onder de default group.

Wanneer je dan in game het commando /manload gebruikt zal de server de config file opnieuw laden waardoor je config actief wordt binnen de server.

Prefixes instellen
Natuurlijk is het ook leuk om kleurtjes in de chat te hebben bij een bepaalde gebruiker. Zorg hier wel voor dat je een chat plugin installeert, denk hierbij aan essentials chat. Deze heeft de server nodig om de prefix weer te geven. Je kan nu simpelweg in de group.yml file het volgende toevoegen: prefix: ‘&3Default’ De &3 staat voor het kleurtje aqua blue. Je kan uiteraard elke kleurcode erneer zetten die je wilt. Die kan je vinden op http://minecraft.tools/en/color-code.php. Het woord default kan je vervangen door je eigen rangnaam. Wanneer je dan weer het commando /manload gebruikt zal de nieuwe config weer actief worden.

Meer groepen toevoegen?
Meer groepen toevoegen is eigenlijk heel simpel. Je kan gewoon de default groep kopieren en een andere naam geven. Bekijk de afbeelding daarvoor.

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

5351 weergaven