Geniet van de lente dagen met 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Minecraft 1.19 informatie

Minecraft 1.19 is een van de nieuwere versies. In deze versie zijn er weer veel dingen bijgekomen en veranderd. In deze tutorial / blog vertellen wij jou waar je rekening mee moet houden als je een 1.19 server wilt maken.

Ben je er klaar voor? Laten we beginnen.

Prestaties

Onze testserver heeft tijdens het vliegen in creative mode tijdens het genereren van de wereld meer CPU gebruikt dan een volledige modded server. Hieruit kunnen we concluderen dat Minecraft 1.19 best zwaar is voor je server.

Geheugen

Als we kijken naar de resultaten van de testserver, waarin we zagen dat er enorm veel CPU en RAM werd gebruikt raden wij, voor een soepele Minecraft 1.19 server 4GB SSD aan. Dit omdat de kans dat er prestatieverminderingen optreden kleiner is.

Updates

Wij houden de updates van Spigot actief in de gaten om zo snel mogelijk de beste prestaties kunnen leveren. Nieuwere versies zullen dan zelf geselecteerd kunnen worden binnen Multicraft. Ook adviseren wij het gebruik van PaperSpigot, de lichtere, stabielere variant van Spigot. Deze kun je downloaden op hun website: papermc.io.

Upgraden van 1.18 naar 1.19

Mocht je je server willen upgraden met de bestaande wereld dan raden wij een aantal instellingen aan. Een wisseling van de versie kan er voor zorgen dat je wereld corrupt raakt. De tutorial voor het upgraden met een bestaande wereld kun je hier vinden.

Plugins

Zorg er altijd voor dat je alleen plugins installeert waarbij vermeld staan dat deze werken op Minecraft 1.19 of hoger. De meeste plugins lijken hun code al geupdatet te hebben naar 1.19+ zonder problemen. Maar soms kan dit een paar dagen duren. Eventjes geduld dus.

Pakketten bekijken

Minecraft 1.19 The Wild Update: Expected features, additions, and everything we know so far

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

2826 weergaven