Geniet van de lente dagen met 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Dynmap Installeren

Heb jij altijd al een overzicht willen hebben van jouw Minecraft wereld in de vorm van een kaart? Dan is DynMap de plugin voor jou!

In deze tutorial leggen we jou stap voor stap uit hoe je deze plugin installeert en activeert op jouw server. Laten we beginnen.

Stap 1

Als eerste moeten we de plugin downloaden. Dit kan heel makkelijk via: https://www.spigotmc.org/resources/dynmap.274/.

Deze plugin zullen we dan moeten uploaden naar onze plugins map via FTP. Mocht je niet weten hoe dat moet, kijk dan naar deze tutorial.

Vergeet niet je server te herstarten nadat je de plugin geupload hebt!

Stap 2

De plugin staat in je server, hij werkt. Alleen moeten we wel nog zorgen dat spelers ook kunnen verbinden met jouw DynMap.

Dit doen we door een extra poort aan te maken. Een tutorial over het aanmaken van een extra poort vind je hier. Als je de extra poort hebt aangemaakt kunnen we door naar stap drie.

Stap 3

We zijn bijna klaar met het instellen van jouw DynMap. We zullen nu nog alleen in de DynMap config de juiste gegevens in moeten vullen.

Dit doen we door in de plugins map naar de map van DynMap te gaan. In de map openen wij dan het bestand "configuration.txt". In dit configuratiebestand zoeken wij het volgende: "webserver-port:".

Zoals daar al beschreven staat, vul jij bij die instelling de poort in die jij hebt aangemaakt via Multicraft. Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Uiteraard vervangen we de poort die daar staat door de poort die wij zelf hebben aangemaakt in Multicraft. Als we dit hebben gedaan, slaan we alles op en gaan we door naar de laatste stap.

Stap 4

Het is zover, we hebben alles gedaan wat we moeten doen. Behalve het herstarten van de server. Als we dit hebben gedaan kunnen we verbinden met onze DynMap. Dit doe je door in je webbrowser "http://jouwipadres:jouwpoort" in te vullen. Als je dan op ENTER drukt verbind je met je DynMap.

Voila, je hebt je eigen server nu als een hele grote kaart gemaakt.

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

2207 weergaven