Geniet van de lente dagen met 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Rust server owner (admin)

Je hebt een Rust server gekocht en wilt er deze heel graag klaarmaken voor opening. Hiervoor heb je wel de juiste rechten nodig. In deze tutorial leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit moet doen.

Stap 1:

Om te beginnen zullen we ons SteamID moeten vinden. Dit kan via de site "https://steamid.xyz/". Daar voer je dan je steam naam in: Hier zoeken we dan naar het gedeelte "Steam 64 ID".

De andere manier om je SteamID te vinden is door naar je profiel te gaan. Als je dan op je profiel pagina zit kun je je Steam ID vinden in de URL.

Dit is het stukje achter "SteamID:".

Stap 2

Nu we ons SteamID hebben kunnen we in de console van het Pterodactyl paneel het commando gaan uitvoeren die ervoor zorgt dat jij de juiste rechten krijgt. In dit voorbeeld nemen we dan ook dat je Steam ID "1234567890" is.

Het commando wat je dan uitvoert in de console is: "ownerid 1234567890".

Stap 3

Om ervoor te zorgen dat de instelling ook opgeslagen wordt zodat je server onthoudt dat jij owner bent, voeren we het volgende commando uit: "server.writecfg".

Nadat je deze stappen gevolgd hebt, ben jij de eigenaar van je Rust server en kun je hem klaar maken voor de grote opening! Veel plezier :)

Let op: Start Rust op je computer opnieuw op als deze nog open staat. Dit zorgt ervoor dat de wijzigingen in het spel ook actief worden.

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

3384 weergaven