Profiteer tijdens de koude dagen van 40% KORTING! - automatisch toegepast!

Ark: Mods installeren

Een Ark server is leuk. Maar met mods is het nog veel leuker. In deze tutorial leggen we jou daarom stap voor stap uit hoe je mods toevoegt aan je Ark server.

Stap 1

Om mods toe te voegen zullen we wel een mod uit moeten kiezen die we graag in onze Ark server willen hebben. Een lijst van de beschikbare mods voor je Ark server vinden we op de Steam workshop.

Vervolgens zoek je de mod op die jij graag wilt toevoegen aan de Ark server. In dit voorbeeld kiezen wij de Dino Pickup Mod.

Stap 2

Nu we de mod hebben uitgekozen, gaan we naar de detail pagina van deze mod. Je ziet dan bovenin de browser een URL staan. In die URL staat het mod ID. Deze hebben wij nodig voor het toevoegen van de mod aan onze Ark server.

Dit mod ID selecteren en kopiëren wij zodat we hem dadelijk kunnen toevoegen.

Stap 3

We hebben de mod, het mod ID en een Ark server. Nu moeten we hem alleen nog toevoegen. Dit doen we door in ons Pterodactyl panel naar "Configuration -> Startup Parameters" te gaan.

Vervolgens zie je een tekstvlak met de naam "ActiveMods", hier plakken wij het gekopieerde mod ID in.

Mocht je meerdere mods willen gebruiken dan kan dat door de mod ID's met een komma gescheiden te houden.

Stap 4

Als we de mod ID's hebben ingevuld en alle stappen gevolgd te hebben zullen we alleen nog onze Ark server moeten herstarten. Hierna zullen de mods actief moeten zijn en moeten werken.

Is het allemaal gelukt?

Als het onverhoopt toch niet allemaal is gelukt, neem dan gewoon even contact op met ons!

Meer informatie?
Of heb je vragen / advies?
Neem contact op via E-mail

Categorieën

5991 weergaven