HDD MC servers

Betaaltermijnen

Kies zelf voor welke termijn je betaald.
1 maand, 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden.

Meer informatie

Hoeveel RAM (Random Access Memory) heb ik nodig?

Activiteiten
Een MC server gebruikt RAM om alle gegevens te verwerken. Alle activiteiten worden dus op de server verwerkt. Deze activiteiten zijn bijvoorbeeld het genereren van de wereld of het inloggen van een gebruiker. Als het aantal spelers dat online is verhoogt komen er ook meer activiteiten om dit te kunnen verwerken is dus meer RAM nodig.

Plugins
Plugins zijn uitbreidingen op de standaard MC activiteiten. Dit betekent dat iedere plugin ook extra RAM ruimte nodig heeft. Standaard is de RAM bij een product van ons geschikt om het aantal spelers te verwerken dat als max slots staat ingesteld.

Waarom een HDD schijf?

Budget
Een HDD schijf is momenteel nog een stuk goedkoper dan een SSD schijf, dit zorgt ervoor dat de prijzen van SSD servers wat hoger zijn. Het voor deel van een SSD schijf is echter wel dat deze 4 keer sneller is als een HDD schijf bij het lezen en schrijven van data. Als gamer met een lager budget is een HDD schijf dus ideaal om te gebruiken.

SSD schijven
Ben je van plan om een groter netwerk te starten of wil je het maximale uit je server halen?
Kijk dan ook eens naar onze SSD MC servers.

SSD MC servers

Wat is een database?

Een database is een digitaal archief. Met behulp van een database kunnen gegevens gestructureerd worden opgeslagen, zodat de informatie snel kan worden geraadpleegd.
Er zijn plugins waar een database voor vereist is, echter zijn er veel hosting bedrijven waar een database niet bij een server inbegrepen is.
Voor het uitlezen van databases is een aparte taal, deze heet SQL (Structured Query Language), mocht je dus zef een plugin willen maken dan kan het handig zijn om veel te weten over SQL.